Suroviny na marhuľovo-ríbezľový koláč s drobenkou:
2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, ½ hrnčeka rozpustenej Hery, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, čerstvé marhule, červené ríbezle
Na drobenku: 80 g Hery, 80 g kryštálového cukru, 160 g polohrubej múky
Postup:
Múku a cukor poriadne premiešajte s kypriacim práškom do pečiva a pridajte ostatné suroviny. Všetko dobre premiešajte, kým nevznikne stredne husté cesto, ktoré nalejete na vymastený a múkou vysypaný plech. Na povrch cesta poukladajte polovice čerstvých marhúľ a posypte podľa chuti červenými ríbezľami.
Mohlo by vás zaujímať
Nakoniec si pripravte drobenku. V miske zmiešajte tuk Hera, cukor a múku, kým nevznikne sypká drobenka. Husto ňou posypte povrch koláča. Pečte dozlatista asi 45 minút. Ovocie zostane mierne kyslasté a koláč bude príjemne osviežujúci. Marhuľovo-ríbezľový koláč je hotový, môžete ho servírovať :-).