Marhuľovo-ríbezľový koláč s drobenkou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny:

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, ½ hrnčeka rozpustenej Hery, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, čerstvé marhule, červené ríbezle
Na drobenku:
80 g Hery, 80 g kryštálového cukru, 160 g polohrubej múky

Marhuľovo-ríbezľový koláč

Postup:

Múku a cukor poriadne premiešajte s kypriacim práškom do pečiva a pridajte ostatné suroviny. Všetko dobre premiešajte, kým nevznikne stredne husté cesto, ktoré nalejete na vymastený a múkou vysypaný plech. Na povrch cesta poukladajte polovice čerstvých marhúľ a posypte podľa chuti červenými ríbezľami. Nakoniec si pripravte drobenku. V miske zmiešajte tuk Hera, cukor a múku, kým nevznikne sypká drobenka. Husto ňou posypte povrch koláča. Pečte dozlatista asi 45 minút. Ovocie zostane mierne kyslasté a koláč bude príjemne osviežujúci.