Suroviny na medovníčky z celozrnnej špaldovej múky:
380 g celozrnnej špaldovej múky, 130 g Korunného práškového cukru, 3 lyžice medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, 60 g rozpusteného masla, 2 vajcia, lyžica mletého korenia: klinčeky, škorica, badián, muškátový oriešok (alebo hotového perníkového korenia), lyžica holandského kakaa, asi 50 ml mlieka
Postup:
Zmiešajte múku, sódu bikarbónu, cukor, korenie a kakao. V inej nádobe vyšľahajte maslo s medom a vajcami. Spracujte obe časti dohromady, a ak nebude cesto dostatočne vláčne, pridajte trochu mlieka. Vypracujte hladké cesto a zabalené do potravinovej fólie ho uložte aspoň na hodinu do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať
Odležané cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche a vykrajujte z neho jednotlivé kúsky. Tie klaďte na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočnými rozstupmi. Pečte na 180 °C do zlatista. Vychladnuté medovníčky ozdobte bielkovou polevou.