Vyskúšajte náš recept na mimonie cupcakes. Deťom sa budú určite páčiť!
Suroviny (na 12 stredných cupcakes):
Korpus: 120 g kvalitnej horkej čokolády, 113 g Hera, 250 g kryštálového cukru, 1 lyžička vanilkového extraktu, 3 veľké vajcia, 50 g hladkej múky, 50 g polohrubej múky, štipka soli
Vanilkový krém: 250 g Hery, 200 g práškového cukru, 100 – 150 ml plnotučného mlieka, 2 lyžičky vanilkového cukru alebo 1 lyžička vanilkového extraktu
Zdobenie: potravinárske farbivo (modrej farby), cukrárske ozdoby (žlté perličky), marcipán (žltej, čiernej, sivej a bielej farby)
Postup:
Rúru predhrejete na 170 °C. Vo vodnom kúpeli si rozpustíte čokoládu nalámanú na kúsky a Hera Maslová príchuť nakrájanú na kocky. Občas premiešate, aby sa všetko spojilo. Zmes odstavíte z vodného kúpeľa a necháte vychladnúť. Postupne do zmesi zašľaháte cukor a vajíčka, vždy jedno po druhom. Nakoniec vmiešate vanilkový extrakt. V ďalšej mise zmiešate oba druhy preosiatej múky so soľou a kypriacim práškom. Túto zmes postupne primiešate do čokoládového cesta. Miešate, pokiaľ sa všetko nespojí. Košíčky na pečenie ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť na 20-25 minút. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút na plechu na pečenie alebo v košíčkoch na pečenie, a potom ich premiestite na chladiacu mriežku. Brownies majú byť vlhké a trochu nedopečené, preto radšej pečte o minútku menej. Zvyšné teplo po vytiahnutí z rúry urobí svoju prácu.
Mohlo by vás zaujímať
Vanilkový krém: Vo väčšej mise vyšľaháte zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť do hladka. Postupne pridáte preosiaty cukor a šľaháte, pokiaľ nie je zmes nadýchaná. Pridáte vanilkový cukor alebo extrakt a nakoniec mlieko podľa potreby. Všetko najskôr ľahko miešate, a potom šľaháte na najvyšších otáčkach, až je poleva lesklá a hladká.
Zdobenie: Krém sfarbíte pomocou modrého potravinárskeho farbiva. Dozdobíte pomocou cukrárskych ozdôb – žltých perličiek. Niektoré cupcakes dozdobíte pomocou marcipánu tak, aby predstavovali tváre Mimoňov. (Pozri obrázok.)