Mrkvové koláčiky s ďumbierom

Doba prípravy 30 minútEnergia: 203 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jedného koláčiku: 203 kcal (832 kJ), 3 g bielkovín, 28 g sacharidov, 9 g tukov, 5 g nasýtených tukov, 24 mg cholesterolu, í g vlákniny, 278 mg sodíka

Suroviny ( rozpočet na 8 kusov koláčov ):

1/4 šálky cukru a 2 lyžičky navyše, 1  1/2 lyžičky kypriaceho prášku,1/2 lyžičky soli, 1/4 Lyžičky sódy bikarbóny, 2 lyžice kandizovaného ďumbiera, 6 lyžíc chladeného masla, pokrájaného na malé kúsky, 1 veľká očistená mrkva, 1/2 šálky nízkotučného cmaru

Mrkvové koláčiky s ďumbierom

Postup:

Rúru rozohrejeme na 200 °C. Veľký plech zľahka vymastíme sprejom na pečenie. Do mixéra dáme múku, 1/4 šálky cukru, kypriaci prášok, soľ a sódu bikarbónu. Zmixujeme a pridáme ďumbier. Mixujeme ďalej, kým ďumbier nie je zomletý celkom najemno. Pridáme maslo a zmixujeme na drobivú zmes. Preložíme do väčšej misy. V robote postrúhame mrkvu a pridáme do múčnej zmesi. Spracujeme ju s cmarom na rovnomerne vlhké cesto. Mäkké cesto vyklopíme na dobre pomúčenú dosku. Rýchlo miesime, kým nedrží pohromade. Vyvaľkáme 2,5 cm hrubý ovál a posypeme cukrom. Cesto pokrájame na 8 rovnakých trojuholníkov. Rozložíme ich na plech 2,5 cm od seba. Pečieme 18 až 20 minút dozlatista, preložíme na mriežku a necháme vychladnúť

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach