Suroviny na Mrkvové muffiny s mascarpone ( vystačí na asi 15 porcií ):
Na cesto: 1 balenie Celozrnného mrkvového koláča Dr. Oetker, 200 g mrkvy, 250 ml vody, 75 ml oleja, 2 vajcia
Na krém: 300 g mascarpone, 100 g práškového cukru, šťava z jedného citróna
Na ozdobenie: 1 balenie Marcipánu Dr. Oetker, Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker, Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker, Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme: Plech na pečenie, papierové košíčky na muffiny
Postup:
Cesto pripravíme podľa návodu na obale. Plech vyložíme papierovými košíčkami a naplníme cestom asi do dvoch tretín. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Upečené muffiny necháme vychladnúť. Na prípravu krému krátko vyšľaháme v mise všetky suroviny na krém elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni. Väčšiu časť marcipánu zafarbíme ručne červenou a žltou gélovou farbou (na špičku noža), aby vznikla oranžová farba. Z marcipánu vytvarujeme malé mrkvičky, ktoré dozdobíme priečnym ryhovaním nožom. Zvyšný marcipán zafarbíme zelenou farbou a vyformujeme vňať. Muffiny ozdobíme krémom a marcipánovou mrkvičkou. Necháme vychladnúť.
Tip: Do cesta môžeme pridať korenie, napr. škoricu, kardamóm, mletý klinček alebo korenie do perníka.
Hodnotenie múčnika: Mrkvové muffiny sú veľmi obľúbené u detí, ale pre svoju vynikajúcu chuť si ich zamilujú aj dospelí.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1162 kJ / 277 kcal | 1037 kJ / 247 kcal |
Tuky | 11 g | 9,4 g |
Sacharidy | 7 g | 6,2 g |
Bielkoviny | 1,1 g | 0,9 g |
Zdroj: Dr.Oetker