Mrkvové muffiny s mascarpone krémom

Doba prípravy 75 minútEnergia: 277 kcal.Náročnosť

Suroviny na Mrkvové muffiny s mascarpone ( vystačí na asi 15 porcií ):

Na cesto: 1 balenie Celozrnného mrkvového koláča Dr. Oetker, 200 g mrkvy, 250 ml vody, 75 ml oleja, 2 vajcia 

Na krém: 300 g mascarpone, 100 g práškového cukru, šťava z jedného citróna

Na ozdobenie: 1 balenie Marcipánu Dr. Oetker, Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker, Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker, Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme: Plech na pečenie, papierové košíčky na muffiny

 Mrkvové muffiny s mascarpone krémom

Postup:

Cesto pripravíme podľa návodu na obale. Plech vyložíme papierovými košíčkami a naplníme cestom asi do dvoch tretín. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 25 minút

Upečené muffiny necháme vychladnúť. Na prípravu krému krátko vyšľaháme v mise všetky suroviny na krém elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni. Väčšiu časť marcipánu zafarbíme ručne červenou a žltou gélovou farbou (na špičku noža), aby vznikla oranžová farba. Z marcipánu vytvarujeme malé mrkvičky, ktoré dozdobíme priečnym ryhovaním nožom. Zvyšný marcipán zafarbíme zelenou farbou a vyformujeme vňať. Muffiny ozdobíme krémom a marcipánovou mrkvičkou. Necháme vychladnúť.

Tip: Do cesta môžeme pridať korenie, napr. škoricu, kardamóm, mletý klinček alebo korenie do perníka.

Hodnotenie múčnika: Mrkvové muffiny sú veľmi obľúbené u detí, ale pre svoju vynikajúcu chuť si ich zamilujú aj dospelí.

Nutričné hodnoty:

 
  na porciu / kus na 100 g / ml
Energia  1162 kJ / 277 kcal  1037 kJ / 247 kcal
Tuky  11 g  9,4 g
Sacharidy  7 g  6,2 g
Bielkoviny  1,1 g  0,9 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach