Mrkvovo-tekvicové cupcakes

Doba prípravy 35 minútEnergia: 389 kcal.Náročnosť

Suroviny na mrkvovo-tekvicové cupcakes ( vystačí na 12 kusov):

Na cesto: 90 g hladkej múky, 1 balíček Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou, ¼ KL soli, 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva, 1 zarovnaná KL Jedlej sódy,  200 g trstinového cukru, 1 balíček Škoricového cukru, 120 g tekvicového pyré, 100 g najemno nastrúhanej mrkvy, 2 vajcia, 60 ml oleja

Na krém: 100 g zmäknutého masla, 100 g práškového cukru, 250 g mascarpone, šťava z jedného citróna

Na ozdobenie: 1 balíček Marcipánu, Farba potravinárska žltá, červená, zelená

Okrem toho potrebujeme:formu na muffiny, 12 papierových košíčkov na muffiny, elektrický ručný šľahač

Mrkvovo-tekvicové cupcakes
Mrkvovo-tekvicové cupcakes

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so Zlatým klasom, soľou, kypriacim práškom, sódou, trstinovým cukrom a škoricovým cukrom. Pridáme pyré, nastrúhanú mrkvu, vajcia a olej a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mrkvovo-tekvicové cupcakes
Mrkvovo-tekvicové cupcakes

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 15 minút

Doba prípravy: asi 20 minút

Celkový čas prípravy:asi 35 minút

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, mascarpone a šťavou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme vychladnuté cupcakes.

Na ozdobenie zafarbíme marcipán pomocou červenej a žltej farby na oranžovú a zelenú farbu. Vytvarujeme malé mrkvičky s vňaťkou a poukladáme ich na náplň. Cupcakes odložíme do chladničky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach