Suroviny na mrkvovo-tekvicové cupcakes ( vystačí na 12 kusov):
Na cesto: 90 g hladkej múky, 1 balíček Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou, ¼ KL soli, 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva, 1 zarovnaná KL Jedlej sódy, 200 g trstinového cukru, 1 balíček Škoricového cukru, 120 g tekvicového pyré, 100 g najemno nastrúhanej mrkvy, 2 vajcia, 60 ml oleja
Na krém: 100 g zmäknutého masla, 100 g práškového cukru, 250 g mascarpone, šťava z jedného citróna
Na ozdobenie: 1 balíček Marcipánu, Farba potravinárska žltá, červená, zelená
Okrem toho potrebujeme:formu na muffiny, 12 papierových košíčkov na muffiny, elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so Zlatým klasom, soľou, kypriacim práškom, sódou, trstinovým cukrom a škoricovým cukrom. Pridáme pyré, nastrúhanú mrkvu, vajcia a olej a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 15 minút
Doba prípravy: asi 20 minút
Celkový čas prípravy:asi 35 minút
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, mascarpone a šťavou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme vychladnuté cupcakes.
Na ozdobenie zafarbíme marcipán pomocou červenej a žltej farby na oranžovú a zelenú farbu. Vytvarujeme malé mrkvičky s vňaťkou a poukladáme ich na náplň. Cupcakes odložíme do chladničky.