Mrkvový koláč so smotanovým krémom

Doba prípravy 100 minútEnergia: 225 kcal.Náročnosť

Suroviny na Mrkvový koláč so smotanovým krémom ( vystačí asi na 12 porcií ):

Na cesto: 1 balenie Celozrnného mrkvového koláča Dr. Oetker, 200 g mrkvy, 250 ml vody, 75 ml oleja, 2 vajcia

Na krém: 200 g čerstvého smotanového syra (napr. Lučina), 80 g zmäknutého masla, 80 g práškového cukru, 1 balíček, vanilkového cukru

Okrem toho potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač

Postup:

Koláč pripravíme podľa návodu na obale. Cesto prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Doba prípravy: asi 35 minút

Doba pečenia: asi 60 – 70 minút

Koláč necháme vychladnúť. Na prípravu krému vyšľaháme v mise dohladka elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanový syr s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Koláč raz pozdĺžne prekrojíme a spodný diel potrieme polovicou krému. Priklopíme a povrch koláča potrieme zvyšným krémom. Koláč odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

Nutričné hodnoty:

 
  na porciu / kus na 100 g / ml
Energia  944 kJ / 225 kcal  811 kJ / 194 kcal
Tuky  12 g  10 g
Sacharidy  1,3 g  1,1 g
Bielkoviny  0,2 g  0,2 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach