Suroviny na Mrkvový koláč so smotanovým krémom ( vystačí asi na 12 porcií ):
Na cesto: 1 balenie Celozrnného mrkvového koláča Dr. Oetker, 200 g mrkvy, 250 ml vody, 75 ml oleja, 2 vajcia
Na krém: 200 g čerstvého smotanového syra (napr. Lučina), 80 g zmäknutého masla, 80 g práškového cukru, 1 balíček, vanilkového cukru
Okrem toho potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač
Postup:
Koláč pripravíme podľa návodu na obale. Cesto prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba prípravy: asi 35 minút
Doba pečenia: asi 60 – 70 minút
Koláč necháme vychladnúť. Na prípravu krému vyšľaháme v mise dohladka elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanový syr s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Koláč raz pozdĺžne prekrojíme a spodný diel potrieme polovicou krému. Priklopíme a povrch koláča potrieme zvyšným krémom. Koláč odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 944 kJ / 225 kcal | 811 kJ / 194 kcal |
Tuky | 12 g | 10 g |
Sacharidy | 1,3 g | 1,1 g |
Bielkoviny | 0,2 g | 0,2 g |
Zdroj: Dr.Oetker