Muffiny s jablkami a lieskovými orieškami

Doba prípravy 55 minútNáročnosť

Suroviny na muffiny s jablkami:

2 jablká (asi 400 g), 180 g Hery s maslovou príchuťou (izbovej teploty), 180 g cukru, 1 vajce, 330 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 15 g kakaa na varenie, 2 štipky soli, 100 ml mlieka, 25 g lieskových orieškov (rozdrvené alebo prášok)

Muffiny s jablkami

Postup:

Rúru predhrejeme na 200 °C (teplovzdušnú na 180 °C). Do formy na muffiny alebo papierových formičiek vložíme jablká nakrájaná na malé kúsky. Na prípravu cesta vyšľaháme do hladka ručným mixérom 100 g hery a 100 g cukru. Potom opatrne pridáme vajce. Zmiešame 200 g múky, kypriaci prášok, kakao, štipku soli a mlieko a opatrne pridáme do cesta. Pridáme kúsky jabĺk. Zmiešame 80 g cukru, štipku soli, 130 g múky a lieskové oriešky. V hrnci rozpustíme 80 g hery, a potom primiešame cukor. Cesto prelejeme do formy na muffiny a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Pomocou špajdle vyskúšame, či sú muffiny hotové. Muffiny s jablkami necháme vychladnúť.

Tip:

Nastriháme papier na pečenie na 13-14 centimetrové štvorce a vložíme do formy na muffiny. Potom klasicky naplníme cestom.

Doba prípravy: 35 minút
Doba pečenia: 20 minút

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach