Nugátové muffiny s nugátovým topingom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 12 kusov ):

Na cesto: ½ balíčka Orieškového nugátu, 175 g hladkej múky, 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva, 75 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 125 g zmäknutého masla, 2 vajcia, 4 PL mlieka

Na toping: 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Orieškového nugátu, 1 balíček Polevy tmavej, 100 g masla, 1 balíček Smeta-fixu

Okrem toho potrebujeme: formu na muffiny, 12 papierových košíčkov na muffiny, elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Nugátové muffiny s nugátovým topingom

Postup:

Na prípravu cesta rozpustíme nugát podľa návodu na obale vo vodnom kúpeli. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko a vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov rozložených vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 20 minút

Muffiny necháme vychladnúť. Na prípravu topingu nalejeme smotanu do kastrólika a privedieme ju do varu. Odstavíme, pridáme nakrájaný nugát, nalámanú polevu a maslo a za stáleho miešania všetko vymiešame dohladka. Prelejeme do misy a hmotu necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Potom pridáme Smeta-fix a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dotuha. Toping naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na muffiny.

Tip: Muffiny môžeme dozdobiť lieskovými orieškami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach