Odpaľované hniezda

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Korpus sa skladá z dvoch častí – odpaľovaného cesta a oblátkového cesta.

Odpaľované cesto:

Suroviny:

500 ml vody, 50 g Hery, štipka soli, štipka cukru, 400 g hladkej múky,

Na krém: 10 vajec, 250 g Hery, 100 g mletých vlašských orechov, 100 g bielej čokolády, 100 g kondenzovaného sladeného mlieka

Postup:

Vodu s Herou, soľou a cukrom priveďte do varu, potom vmiešajte múku a prevarte, kým sa hmota neprestane lepiť na varešku. Potom nechajte zľahka vychladnúť a do ešte teplej hmoty postupne vmiešajte celé vajcia. Hmotu pomocou vrecúška nastriekajte na vymastený plech do tvaru veterníkov a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Hotové vychladnuté veterníky rozkrojte na polovicu a použite ako misku, na ktorú nastriekajte krém podľa chuti. Z jedného veterníku teda vzniknú dve hniezda.

Krém:

Vyšľahajte Heru príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom, potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte mleté vlašské orechy. Nastriekaný krém potom ozdobte oblátkovým hniezdom.

Oblátkové cesto:

Suroviny:

100 g bielkov, 100 g Hery, 100 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 50 g kakaa

Postup:

Všetky suroviny spojte ručnou metličkou do hladkej hmoty a pomocou vrecúška alebo zúbkovanej karty vytvorte na plechu jednotlivé pásy, z ktorých sa vytvoria hniezda. Pečte na 200 °C. Potom ešte horúce stočte do veľkosti pripravených korpusov z odpaľovaného cesta s krémom.

Pruhy, ktoré tvoria jednotlivé hniezda, je vždy pred pečením dobré spojiť na jednom konci do tvaru krátkeho hrebeňa s veľmi dlhými zubmi. Stočíte tak vždy jedno kompletné hniezdo.

Po upečení a vychladnutí hniezda umiestnite na korpusy z odpaľovaného cesta s krémom a dozdobte vajíčkami z marcipánu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach