Orechová štrúdľa zo zemiakového cesta

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Orechová štrúdľa zo zemiakového cesta je velmi chutná a rada ju pečiem!

Orechová štrúdľa zo zemiakového cesta – suroviny:

Prísady na cesto: 500 g múčnatých zemiakov, 200 g mäkkého masla, 550 g múky, 1 bal. prášku do pečiva, 200 g Korunného BIO cukru kryštálového, 1 bal. vanilkového cukru, 1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citrónu, 2 vajcia

Prísady na plnku: 300 g mletých orechov, 150 g kryštálového cukru, 4 cl rumu, 1 PL medu, 1 bielok na potretie

Postup:

Zemiaky uvaríme, ošúpeme a prepasírujeme. Pridáme k nim dopenista vymiešané maslo, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kryštálový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a vajcia a vypracujeme kypré cesto. 

Príprava plnky: prísady dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame až kým nevznikne hladká hmota.

Mohlo by vás zaujímať

Orechový cop

Orechový vrkoč

70 minútEnergia: 285 kcal.Energetická hodnota jednej porcie: 285 kcal Suroviny na orechový vrkoč (rozpočet pre 25 porcií): 250 g masla, 250 g krupicového cukru, 3 vajíčka, 1… Čítaj ďaľej

Cesto vyvaľkáme, navrch nanesieme plnkou, zrolujeme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 150 °C približne 50 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach