Orechová štrúdľa zo zemiakového cesta je velmi chutná a rada ju pečiem!
Orechová štrúdľa zo zemiakového cesta – suroviny:
Prísady na cesto: 500 g múčnatých zemiakov, 200 g mäkkého masla, 550 g múky, 1 bal. prášku do pečiva, 200 g Korunného BIO cukru kryštálového, 1 bal. vanilkového cukru, 1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citrónu, 2 vajcia
Prísady na plnku: 300 g mletých orechov, 150 g kryštálového cukru, 4 cl rumu, 1 PL medu, 1 bielok na potretie
Postup:
Zemiaky uvaríme, ošúpeme a prepasírujeme. Pridáme k nim dopenista vymiešané maslo, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kryštálový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a vajcia a vypracujeme kypré cesto.
Príprava plnky: prísady dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame až kým nevznikne hladká hmota.
Mohlo by vás zaujímať
Cesto vyvaľkáme, navrch nanesieme plnkou, zrolujeme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 150 °C približne 50 minút.