Orechové cupcakes s vanilkovým krémom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 12 väčších cupcakes):

Korpus: 2 tégliky bieleho jogurtu (najlepšie plnotučného), 80 g mletých orechov, 240 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 200 g rozpustenej Hery, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, ½ lyžičky citrónovej kôry

Vanilkový krém: 200 ml plnotučného mlieka (časť možno nahradiť aj smotanou), 20 g kvalitného vanilkového pudingu, zrniečka z ½ vanilkového struku, 125 g Hera, 100 g práškového cukru, 100 g bielej čokolády

Zdobenie: potravinárske farbivo (červenej a žltej farby), cukrárske ozdoby (perličky, mašličky), marcipán (červenej a fialovej farby)

Orechové cupcakes s vanilkovým krémom

Postup:

Rúru predhrejte na 170 °C. Oddeľte bielka od žĺtkov. V mise zmiešate preosiatu polohrubú múku, cukor, mleté orechy, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridáte rozpustenú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť, citrónovú kôru, žĺtky a biely jogurt. Všetko spolu ručne premiešate metličkou alebo ručným mixérom na menších otáčkach. Podľa potreby môžete pridať trošku plnotučného mlieka. Nakoniec obe zmesi poriadne premiešate. V čistej mise vyšľaháte bielky do tuhého snehu a opatrne vmiešate do pripraveného cesta. Košíčky na pečenie ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť na 18-22 minút alebo pokiaľ z cesta nevyjde špajdľa suchá. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút na plechu na pečenie alebo v košíčkoch na pečenie, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.

Vanilkový krém: Puding uvaríte podľa návodu na obale a na poslednú minútku pridáte zrniečka z vanilkového struku, ktoré sa zahrievaním krásne rozvoňajú. Za stáleho miešania necháte puding vychladnúť. Môžete ho tiež nechať schladiť v chladničke. V takomto prípade prekryjete misu s pudingom potravinárskou fóliou alebo poprášite práškovým cukrom, aby sa vám na povrchu nevytvorila kožka. Vo vodnom kúpeli si rozpustíte bielu čokoládu. Pomocou ručného mixéra vyšľaháte zmäknutú Heru Maslová príchuť spolu s preosiatym práškovým cukrom. Hneď ako sa základ krému spojí, začnete zašľahávať puding a nakoniec už iba ľahko vmiešate rozpustenú bielu čokoládu.

Zdobenie:  Krém rozdelíte na dve časti a každú sfarbíte pomocou jedného potravinárskeho farbiva. Dozdobíte pomocou cukrárskych ozdôb – perličiek a mašličiek. Zdatnejší cukrári môžu vytvoriť vlastné ozdoby z farebného marcipánu v tvare princezniných šiat či motýlikov.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach