Orechové kocky

Doba prípravy 55 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 6 vajec, 200 g práškového cukru,1 balíček vanilínového cukru, 150 ml mlieka, 150 ml oleja, 250 g hladkej múky, 40 g zemiakového škrobu solamyl, 1 a 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 6 vrchovatých PL mletých vlašských orechov
Na náplň a ozdobenie: 2 balíčky Šľahačky v prášku Dr.Oetker, 300 ml studeného mlieka, 100 g nastrúhanej čokolády
Ešte potrebujeme: plech na pečenie 30 x 40 cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko

Orechové kocky

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia, práškový a vanilínový cukor do peny. Pridáme mlieko a olej a ešte krátko vyšľaháme. Múku premiešame so solamylom, kypriacim práškom a orechmi. Pridáme do vaječnej peny a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú časť pečieme zvlášť v predhriatej rúre na plechu (30 x 40 cm) vyloženom papierom na pečenie.

Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba prípravy: asi 30minút
Doba pečenia: asi 25 minút

Po upečení necháme oba korpusy vychladnúť, potom vyklopíme a stiahneme papier na pečenie. Na náplň pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Polovicu šľahačky odoberieme a vmiešame do nej polovicu strúhanej čokolády. Jeden korpus natrieme čokoládovou náplňou a zľahka priklopíme druhým korpusom. Zvyškom šľahačky naplníme cukrárske vrecko a múčnik ozdobíme. Posypeme druhou polovicou strúhanej čokolády a uložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť. Nakrájame na rezy a servírujeme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach