Orechové košíčky s karamelovým krémom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na orechové košíčky s karamelovým krémom:

Na cesto: 400 g hladkej múky, 250 g Hery, 1 balíček vanilkového cukru, 2 žĺtky, 50 ml mlieka, 100 g mletých vlašských orechov
Na krém: 1 plechovka uvareného sladeného kondenzovaného mlieka, 250 g Hery, 300 – 400 ml mlieka, 1 balíček karamelového pudingu
Na dokončenie: čokoládová poleva, mleté orechy

Orechové košíčky s karamelovým krémom
Orechové košíčky s karamelovým krémom

Postup:

Prísady na cesto rýchlo spracujte, aby ste ho zbytočne nezohrievali rukami. Ak sa lepí, dajte ho na chvíľu do chladničky. Kúsky cesta vtlačte do nevymastených formičiek v tenkej vrstve. Pečte pri 170 °C asi 7 minút. Na krém uvarte hustý puding bez cukru, do ešte teplého zamiešajte kúsok tuku Hera, aby sa nevytvorila na povrchu koža. Zmäknutý tuk Hera  vyšľahajte, postupne zašľahajte sladené kondenzované mlieko a vychladnutý puding. Takto pripravený krém dajte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naplňte košíčky. Nechajte stuhnúť a ozdobte čokoládovou polevou a orechmi. Orechové košíčky s karamelovým krémom môžete dať do papierových košíčkov, lebo sú veľmi krehké.

Tip:

Upečené nenaplnené košíčky môžete dlhšie skladovať v plechovej dóze alebo v mrazničke.