Orechové labky, koláčiky obalené v zmesi práškového a vanilkového cukru vám prevoňajú celý dom.
Suroviny na orechové labky:
20 dkg hladkej múky, 20 dkg tuku, 20 dkg kryštálového cukru, 20 dkg orechov, trocha škorice a roztlčených klinčekov, práškový cukor, 1 vanilkový cukor
Postup:
Rozpustíme tuk. V mise zmiešame múku, cukor, orechy, škoricu, klinčeky a prilejeme tuk. Vypracujeme cesto a naplníme ním formičky. Do každej formičky dáme len menšie množstvo cesta a okraje neformujeme dotenka, aby sa nepripálili. Keď je plech plný naplnených formičiek, dáme ich upiecť do rúry rozpálenej na 200 ̊C (malé formičky 8 minút, veľké formičky 10 minút).
Mohlo by vás zaujímať
Po upečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť, až keď sa začne cesto odťahovať od okraja formičiek ešte teplé vyklopíme. Orechové labky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.