Orechové labky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Orechové labky, koláčiky obalené v zmesi práškového a vanilkového cukru vám prevoňajú celý dom.

Suroviny na orechové labky:

20 dkg hladkej múky, 20 dkg tuku, 20 dkg kryštálového cukru, 20 dkg orechov, trocha škorice a roztlčených klinčekov, práškový cukor, 1 vanilkový cukor

Orechové labky

Postup:

Rozpustíme tuk. V mise zmiešame múku, cukor, orechy, škoricu, klinčeky a prilejeme tuk. Vypracujeme cesto a naplníme ním formičky. Do každej formičky dáme len menšie množstvo cesta a okraje neformujeme dotenka, aby sa nepripálili. Keď je plech plný naplnených formičiek, dáme ich upiecť do rúry rozpálenej na 200 ̊C (malé formičky 8 minút, veľké formičky 10 minút).

Mohlo by vás zaujímať

Madlenky

30 minútSuroviny na madlenky (rozpočet na 15 až 25 madleniek podľa veľkosti ): 100 g hladkej múky, 100 g maslo, 120 g jemného kryštálového cukru, 2… Čítaj ďaľej

Po upečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť, až keď sa začne cesto odťahovať od okraja formičiek ešte teplé vyklopíme. Orechové labky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach