Orieškové slimáky

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na orieškové slimáky:

Na náplň: 100 g hrozienok, 2 PL rumu, 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker, 4 zarovnané PL marhuľového džemu, 100 g sekaných vlašských orechov
Na cesto: 400 g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia, 125 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce, 100 g tekutého medu, 1 KL rumovej arómy, 1 balíček škoricového cukru, 150 ml vlažného mlieka
Na polevu: 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, papier na pečenie

Postup:

Na prípravu náplne namočíme hrozienka do rumu asi na dve hodiny. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, med, arómu, škoricový cukor a vlažné mlieko. Ručne vypracujeme dohladka. Cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 50 minút. Marcipán nakrájame na malé kúsky, pridáme džem a rozmixujeme na hladkú hmotu. Cesto poprášime múkou a na pomúčenej doske ešte krátko premiesime. Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik (30 x 40 cm) a potrieme marcipánovou náplňou. Náplň rovnomerne posypeme hrozienkami a orieškami. Cesto zarolujeme, rozkrájame na plátky hrubé asi 2 cm a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými plátkami necháme dostatočnú medzeru. Plátky zakryjeme a dáme ešte raz na teplé miesto asi na 15 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra:
160 °C
Plynová rúra:
stupeň 3
Doba pečenia: asi 20 minút

Upečené slimáky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu polevy rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Slimáky polevou ozdobíme a necháme stuhnúť.

Tip:

Do náplne môžeme použiť rôzne druhy orieškov. Orieškové slimáky je možné aj zamraziť.

Orieškové slimáky

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach