Oškvarkové pagáče

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na oškvarkové pagáče:

500 g hladkej múky, 500 g hrubej múky, 250 g masla, 1 ks 250 g kyslej smotany,  1 a pol vajca (zvyšok na potretie), 700 g mletých oškvarkov, 2 balíčky instantného droždia, soľ

Postup:

Z prísad, okrem oškvarkov, vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť, potom ho rozvaľkáme a po povrchu rovnomerne rozotrieme oškvarky. Cesto poprekladáme, najmenej 4-krát, ako lístkové. Potom povykrajujeme pagáče, povrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 25 – 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Mohlo by vás zaujímať

Pagáčiky

Starkine slané pagáčiky

45 minútSuroviny na starkine slané pagáčiky: Cesto 1: 500 g hladkej múky, 3 tégliky kyslej smotany, 3 žĺtky Cesto 2: 250 g hladkej múky, 500 g … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach