Parížske srdiečka

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Vyskúšajte náš recept na parížske srdiečka. Sú to koláčiky pre milovníkov marcipánu.

Suroviny na parížske srdiečka ( vystačí na asi 20 zlepených kusov ):

Na cesto: 100 g marcipánu, 50 g práškového cukru , kôra a šťava z jedného chemicky neošetreného citróna, 1 vajce, 100 g zmäknutého masla alebo margarínu , 100 g hladkej múky , 80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň: 3 zarovnané PL višňového džemu, 1 PL rumu

Ešte potrebujeme: plech na pečenie, ponorný mixér, cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou (Ø 1 cm)

Parížske srdiečka

Postup:

Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie,  tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečené srdiečka necháme vychladnúť. Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Mohlo by vás zaujímať

Chrumkavé čokoládové pralinky

Chrumkavé čokoládové pralinky

70 minútSuroviny na chrumkavé čokoládové pralinky: Na ozdobenie: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao Na pralinky: ½ balíčka Polevy de Luxe 35 % kakao,… Čítaj ďaľej

Tip:

Srdiečka tiež môžeme ozdobiť tmavou polevou tmavou.

  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 10 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach