Pasticciotto – sicílske pečivo

Doba prípravy 55 minútEnergia: 219 kcal.Náročnosť

Talianska dobrota Pasticciotto – sicílske pečivo, plnená krémom zo Zlatého klasu a vanilkovej pasty.

Suroviny na Pasticciotto – sicílske pečivo (vystačí na 12 porcií):

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g mäkkého masla
  • 2 žĺtky

Na náplň:

  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 400 ml plnotučného mlieka
  • 25 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 KL Vanilkovej pasty

Na potretie:

  • 1 žĺtok

Ešte potrebujeme:

  • potravinársku fóliu
  • formy na oválne košíčky alebo na muffiny
Pasticciotto - sicílske pečivo
Pasticciotto – sicílske pečivo

Postup:

1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, soľou a cukrom. Pridáme maslo a žĺtky a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na 20 minút do chladničky.

2. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom, cukrom, žĺtkami a vanilkovou pastou podľa návodu na obale. Odstavíme, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

3. Cesto vyberieme z chladničky a ¾ cesta vtlačíme do vymastených formičiek. Náplň rovnomerne rozdelíme na cesto a zakryjeme zvyškom cesta. Povrch potrieme pomocou štetca alebo mašlovačky rozšľahaným žĺtkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 25 minút

TIP:

Pred pečením môžeme zo zvyškov odkrojeného cesta vykrojiť malé ozdoby, napr. kvetinky.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia917 kJ / 219 kcal1033 kJ / 246 kcal
Tuky11 g12 g
Sacharidy18 g20 g
Bielkoviny3,8 g4,3 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach