Pavlova so šľahačkou a ovocím

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Pavlova so šľahačkou a ovocím je sladká lahôdka, ktorej neodoláte.

Pavlova so šľahačkou a ovocím – suroviny:

3 bielky, 180 g kryštálového cukru, 1 zarovnaná PL kukuričného škrobu, 1 PL vínneho octa, čerstvé ovocie – napríklad maliny, 1 šľahačka

Pavlova so šľahačkou a ovocím

Postup:

Bielka a kryštálový cukor vyšľahajte na najvyšších obrátkach do tuha. Pridajte preosiaty škrob a ocot a riadne spolu vyšľahajte. Bielkovú zmes naplňte do zdobiaceho sáčku a na plechy vystlané papierom na pečenie vytvorte veterníčky, resp. ak nemáte zdobiaci sáčok, môžete robiť lyžicou malé kôpky. Malou lyžičkou namočenou vo vode potom vytvarujete v strede priehlbinku, do ktorej budete po dopečení dávať šľahačku. Vysušíte v rúre na 100 stupňov v horkovzdušnom režime asi 40-50 minút. Na upečené a vychladnuté koláčiky nanesiete do tuha vyšľahanú šľahačku a ozdobíte ich čerstvým ovocím.

Mohlo by vás zaujímať

Jablkový tart

45 minútČakáte návštevu? Máme pre Vás tip na rýchly a chutný recept,  v kombinácii kvalitným vínom. Suroviny na jablkový tart: Na cesto: 200 g hladkej múky 140 g… Čítaj ďaľej

Pavlovu so šľahačkou a ovocím – túto sladkú lahôdku doladíte jemným ružovým vínom Vitis Frankovka modrá rosé. Toto slovenské akostné víno je veľmi vyhľadávané a považuje sa za dôležitú súčasť modernej gastronómie. Príťažlivá, sýto-ružová farba signalizuje priamočiarosť a úprimnosť, ovocná vôňa a chuť dozrievajúcich čerešní zasa rozmarnosť.

Mohlo by vás zaujímať

Malinový cheesecake s mangom

Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou

Suroviny na Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou: Korpus: 100 g maslových sušienok40 g strúhaného kokosu40 g masla Krém: 180 g bielej čokolády250 g … Čítaj ďaľej

Dobrú chuť vám praje Vitis!

www.vitis.sk

www.najnapoje.sk

Recept a foto:  @sistersBakery.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach