60 minút
Suroviny na perníkový cupcake (rozpočet na 12 kusov):
- 180 g Palmarinu s maslom
- 180 g cukru
- 3 vajcia
- 140 g hladkej múky
- 100 g kyslej smotany
- 2 ČL perníkového korenia
- štipka soli
Krém:
- 250 g Palmarinu s maslom
- 350 g práškového cukru
- 250 g krémového syra (alebo mascarpone)
- 1 ČL perníkového korenia
- na ozdobu medovníčky
Postup:
Palmarin vymiešame s práškovým cukrom do hladka. Po jednom pridáme vajíčka a dobre premiešame. Pridáme aj múku, smotanu a korenie a takto pripravené cesto rozdelíme do 12 košíčkov na muffiny.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme koláčiky úplne vychladnúť.
Na krém najprv vymiešame Palmarin s cukrom, potom pridáme syr a perníkové korenie. Takto pripravený krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na cupcaky. Nakoniec perníkový cupcake dozdobíme medovníčkami a môžeme posypať aj kúskami rozmrveného medovníka.