Perníkový cupcake

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na perníkový cupcake (rozpočet na 12 kusov):

  • 180 g Palmarinu s maslom
  • 180 g cukru
  • 3 vajcia
  • 140 g hladkej múky
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 ČL perníkového korenia
  • štipka soli
Perníkový cupcake

Krém:

  • 250 g Palmarinu s maslom
  • 350 g práškového cukru
  • 250 g krémového syra (alebo mascarpone)
  • 1 ČL perníkového korenia
  • na ozdobu medovníčky

Postup:

Palmarin vymiešame s práškovým cukrom do hladka. Po jednom pridáme vajíčka a dobre premiešame. Pridáme aj múku, smotanu a korenie a takto pripravené cesto rozdelíme do 12 košíčkov na muffiny.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme koláčiky úplne vychladnúť.

Na krém najprv vymiešame Palmarin s cukrom, potom pridáme syr a perníkové korenie. Takto pripravený krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na cupcaky. Nakoniec perníkový cupcake dozdobíme medovníčkami a môžeme posypať aj kúskami rozmrveného medovníka.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach