Pistáciové makrónky

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Makrónky sú malé, chutné koláčiky, vhodné na každú príležitosť.

Suroviny na pistáciové makrónky:

Na cesto: 300 g kryštálového cukru, 100 ml vody, 150 g bielkov (asi 5 bielkov), 100 g cukru do bielkov, 250 g najemno namletých mandlí, zelená potravinárska farba

Na krém: 1 pistáciový puding, 500 ml mlieka,150 g kryštálového cukru, 250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

Pistáciové makrónky

Postup:

Vodu s cukrom a farbou varte 15 minút. Medzitým si vyšľahajte bielky s cukrom na tuhý sneh. Po uvarení cukrový sirup prilejte za stáleho šľahania k bielkom a šľahajte, kým zmes nezačne hustnúť. Nakoniec ručne primiešajte mleté mandle a pomocou vrecúška striekajte na plech jednotlivé koláčiky, ktoré pečie na 150 °C cca 20 minút. Po vychladnutí pistáciové makrónky zlepte krémom.

Mohlo by vás zaujímať

Malinové makrónky s bielou čokoládou

60 minútSuroviny na malinové makrónky s bielou čokoládou: 130 g práškového cukru, 110 g mandľovej múky (alebo najemno namletých mandlí), 2 bielky (s izbovou teplotou), 65… Čítaj ďaľej

Krém: Uvarte mlieko s cukrom, pridajte puding rozpustený v  malom množstve studenej vody a spoluvarte do zhustnutia. Nechajte dobre vychladnúť a potom vmiešajte tuk Hera maslová príchuť. Hotovým krémom zlepujte jednotlivé makrónky.

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach