Makrónky sú malé, chutné koláčiky, vhodné na každú príležitosť.
Suroviny na pistáciové makrónky:
Na cesto: 300 g kryštálového cukru, 100 ml vody, 150 g bielkov (asi 5 bielkov), 100 g cukru do bielkov, 250 g najemno namletých mandlí, zelená potravinárska farba
Na krém: 1 pistáciový puding, 500 ml mlieka,150 g kryštálového cukru, 250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
Postup:
Vodu s cukrom a farbou varte 15 minút. Medzitým si vyšľahajte bielky s cukrom na tuhý sneh. Po uvarení cukrový sirup prilejte za stáleho šľahania k bielkom a šľahajte, kým zmes nezačne hustnúť. Nakoniec ručne primiešajte mleté mandle a pomocou vrecúška striekajte na plech jednotlivé koláčiky, ktoré pečie na 150 °C cca 20 minút. Po vychladnutí pistáciové makrónky zlepte krémom.
Mohlo by vás zaujímať
Krém: Uvarte mlieko s cukrom, pridajte puding rozpustený v malom množstve studenej vody a spoluvarte do zhustnutia. Nechajte dobre vychladnúť a potom vmiešajte tuk Hera maslová príchuť. Hotovým krémom zlepujte jednotlivé makrónky.