Pomarančovo-čokoládový chlebíček

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na pomarančovo-čokoládový chlebíček:

Na cesto: 200 g zmäknutého masla alebo margarínu, 4 žĺtky, 130 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 1 zarovnané KL sušenej pomarančovej kôry, 4 bielky, štipka soli, 350 g hladkej múky, 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva, 5 PL šťavy z pomaranča (asi z 2 pomarančov), 200 g kyslej smotany, 100 g čokolády nasekanej na malé kúsky

Na polevu: 125 ml šťavy z pomaranča (asi z 3 pomarančov), 30 g cukru, 3 PL vody

Pomarančovo-čokoládový chlebíček
Pomarančovo-čokoládový chlebíček

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame maslo alebo margarín, žĺtky, cukor, vanilínový cukor a sušenú pomarančovú kôru a všetko vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Bielky a soľ ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Zmiešame múku a kypriaci prášok a zmes opatrne vmiešame do maslovej hmoty. Potom do hmoty ručne zľahka vmiešame sneh z bielkov. Postupne po častiach pridávame pomarančovú šťavu, kyslú smotanu a čokoládu a všetko opatrne zamiešame.Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy typu biskupský chlebíček (30 x 11 cm) a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť. Upečený pomarančovo-čokoládový chlebíček necháme vo forme chvíľku schladnúť, potom ho vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.Na polevu prevaríme pomarančovú šťavu, cukor a vodu a necháme vychladnúť. Korpus dáme späť do očistenej formy a špajdľou doň urobíme asi 35 dierok až po dno formy. Korpus polejeme tekutinou, prikryjeme fóliou a necháme cez noc odležať.

Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 60 minút

Tip:

Pomarančovú šťavu môžeme nahradiť 100 % pomarančovým džúsom

Zdroj: Dr.Oetker

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach