Pudingové rezy s broskyňami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na pudingové rezy s broskyňami ( rozpočet asi na 24 porcií):

Na cesto: 500 g múka hladká, 2 PL Prírodné kakao preosiaté, 1 KL Sóda bikarbóna, 200 g cukor práškový, 250 g maslo zmäknuté alebo margarín, 1 ks vajce, 1 ks žĺtok, 3 zarovnaná PL smotana kyslá(15%)

Na náplň: Veľký kompót z broskýň (alebopodľa chuti iné ovocie), 3 balíčky Originál Puding aróma Vanilka, 1 l mlieko 100 g cukor

Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyššímokrajom (30 x 40 cm)

Pudingové rezy s broskyňami
Pudingové rezy s broskyňami

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, sódou a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, žĺtok, kyslú smotanu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta na pomúčenej pracovnej ploche váľkom vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Na prípravu náplne necháme kompót dôkladne odkvapkať na sitku. Potom broskyne nakrájame a poukladáme ich na cesto na plechu. Pudingové prášky uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Ešte horúci puding rovnomerne nalejeme na broskyne a uhladíme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne ním povrch prikryjeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170°C

Teplovzdušná rúra: 140°C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 Min.

Koláč necháme vychladnúť. Potom koláč nakrájame na rezy a povrch pocukrujeme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach