Rakúska hroznová štrúdľa sa u nás pravidelne pekávala v letnom období. Bola to pochúťka, ktorú môj starý otec mal veľmi rád a moja stará mama ju vedela pripraviť naozaj majstrovsky. Dovoľte aby som sa s vami podelila o tento recept.
Suroviny na hroznovú štrúdľu:
1 balenie štrúdľového cesta ( alebo si ho môžete aj pripraviť sami ), 800 g hrozna ( biele alebo červené ), 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry, 100 g masla, trochu práškového cukru
Mohlo by vás zaujímať
Postup:
Bobuľky hrozna očistíme, vajcia vyšľaháme s cukrom na vodnom kúpeli do hustého krému. Necháme vychladnúť. Primiešame vanilkový cukor, citrónovú kôru a 80 g preosiatej múky. Rozprestrieme štrúdľové cesto. Piškótovou masou potrieme stred cesta, obložíme ho bobuľkami hrozna. Závin stočíme a konce zahneme tak, aby plnka nevytekala von. Upečieme.
1 porcia: 699 kJ / 166 kcal