Raňajkový koláč so skyrom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Zdravé a výdatné raňajky plné vitamínov, vlákniny a proteínov. Ideálny na víkendové raňajky s rodinou a priateľmi.

Suroviny:

Korpus: 2 hrnčeky vašej obľúbenej granoly alebo müsli, 2 lyžice masla, štipka soli

Náplň: 2 hrnčeky čerstvého ovocia – malín, čučoriedok, jahôd, ríbezľu…, 2 hrnčeky Skyru natur

Domáca granola: 1 hrnček ovsených vločiek (alebo špaldových, pohánkových či ich zmes), 1 a ½ hrnčekov zmesi vašich obľúbených orechov (lieskových, vlašských, kešu, mandlí…), 2 lyžice slnečnicových semienok, 2 lyžice ľanových semienok, 3 lyžice hrozienok alebo brusníc (alebo iného sušeného ovocia), 1 lyžica škorice, 2 lyžice medu, 2 lyžice kokosového oleja

Raňajkový koláč

Postup:

Na korpus použite ideálne svoju obľúbenú zmes granoly. Môžete si ju jednoducho pripraviť doma, bude omnoho lepšia a zdravšia ako bežné zapekané müsli z obchodu.

Predhrejte si rúru na 170 °C. V miske zmiešajte suché ingrediencie na prípravu granoly – vločky, semienka, sušené ovocie, nahrubo nasekané oriešky. V randlíku si rozpustite kokosový olej a med, pokiaľ sú stuhnuté.  Tekutú zmes nalejte na suché ingrediencie a poriadne premiešajte. Na plech vyložený papierom na pečenie rozprestrite vzniknutú zmes a dajte piecť asi na 25 minút. V priebehu pečenia zmes raz alebo dvakrát pomiešajte. Upečenú granolu nechajte vychladnúť a uchovávajte v uzatvárateľnej nádobe.

Zmiešajte všetky ingrediencie na korpus. Zmes rozprestrite a utľapkajte do guľatej formy (Ø 22 cm) a pečte 15 minúť na 180 °C.

Nechajte korpus vychladnúť a naplňte ho Skyrom. Na vrch rozložte ovocie a nechajte asi 30 minút chladiť v chladničke.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach