Rebarborový koláč s tvarohom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny:

600 g hladkej múky, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 ks vaječného žĺtku, 1/2 balíčku kypriaceho prášku do pečiva, 250 ml mlieka
 
Plnka: 500 g jemného tvarohu, 2 ks vajec, 1 balíček vanilkového cukru, 10 g mletej škorice, 150 g práškového cukru, 1 KL citrónovej kôry, 500 g rebarbory
 
Rebarborový koláč s tvarohom

Postup:

Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme na kuchynskej doske hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na veľkosť plechu. Plech si vymastíme maslom, vysypeme múkou a vyložíme ho cestom.
 
V miske zmiešame tvaroh, vanilkový a práškový cukor, žĺtky, citrónovú kôru a tuhý sneh z bielkov. Túto tvarohovú zmes navrstvíme na cesto.
 
Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy. Zmiešame ju s cukrom, škoricou a rozložíme na tvarohovú plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút do zlatista.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach