Suroviny na rezy Tisíc a jednej noci:
Na cesto: 6 vajec, 240 g cukru, 240 g hladkej múky
Na náplň: 300 ml mlieka, 2 zarovnané KL rozpustnej kávy, 100 g cukru, 1 balíček Zlatého klasu (40 g), 1 PL rumu, 200 g zmäknutého masla, 50 g práškového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru
Na pokvapkanie: 2 PL rumu
Na ozdobenie: 100 g plátkov mandlí, trochu kakaa
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 × 40 cm)
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom do peny, pridáme múku a opatrne zamiešame. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba prípravy: asi 20 minút
- Doba pečenia: asi 30 minút
Na prípravu náplne uvaríme z mlieka, rozpustnej kávy, cukru a zlatého klasu puding. Za stáleho miešania necháme ešte raz prejsť varom, zložíme z platne a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý puding vymiešame dohladka s rumom. Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom dohladka a postupne vmiešame puding.
Mohlo by vás zaujímať
Upečený korpus prekrojíme na dve polovice a každú raz pozdĺžne rozrežeme. Vzniknuté 4 pláty pokvapkáme rumom a zlepíme 3/4 náplne. Zvyškom náplne potrieme povrch a okraj rezov a dozdobíme plátkami mandlí. Rezy Tisíc a jednej noci posypeme kakaom.