Rezy Tisíc a jednej noci

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na rezy Tisíc a jednej noci:

Na cesto: 6 vajec, 240 g cukru, 240 g hladkej múky

Na náplň: 300 ml mlieka, 2 zarovnané KL rozpustnej kávy, 100 g cukru, 1 balíček Zlatého klasu (40 g), 1 PL rumu, 200 g zmäknutého masla, 50 g práškového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru

Na pokvapkanie: 2 PL rumu

Na ozdobenie: 100 g plátkov mandlí, trochu kakaa

Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 × 40 cm)

Rezy Tisíc a jednej noci

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom do peny, pridáme múku a opatrne zamiešame. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Doba pečenia:  asi 30 minút

Na prípravu náplne uvaríme z mlieka, rozpustnej kávy, cukru a zlatého klasu puding. Za stáleho miešania necháme ešte raz prejsť varom, zložíme z platne a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý puding vymiešame dohladka s rumom. Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom dohladka a postupne vmiešame puding.

Mohlo by vás zaujímať

Mandľové rezy

Mandľové rezy

15 minútSuroviny na mandľové rezy: Prísady na krehké cesto: 300 g pšeničnej múky, 200 g studeného masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce, soľ, vanilkový cukor,… Čítaj ďaľej

Upečený korpus prekrojíme na dve polovice a každú raz pozdĺžne rozrežeme. Vzniknuté 4 pláty pokvapkáme rumom a zlepíme 3/4 náplne. Zvyškom náplne potrieme povrch a okraj rezov a dozdobíme plátkami mandlí. Rezy Tisíc a jednej noci posypeme kakaom.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach