Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou

Doba prípravy 45 minútEnergia: 222 kcal.Náročnosť

Suroviny na Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou:

300 g lístkového cesta, hladká múka na vyvaľkanie, 600 g krehkých jabĺk, 2 lyžice cukru, 1 lyžička mletej škorice, 2 lyžice masla, 1 vajce na potieranie, 50 g mandľových úlomkov

Rezy z lístkového cesta
https://stock.adobe.com

Postup:

Plátky cesta uložíme na seba a na pomúčenej doske vyvaľkáme na rozmery plechu. Plát cesta prenesieme na vodou navlhčený plech. Ošúpané jablká nahrubo nastrúhame a zmiešame s cukrom a škoricou. Cesto pokropíme maslom a z polovice obložíme rovnomernou vrstvou jabĺk. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom. Cesto bez vaječnej plnky preklopíme na polovicu s plnkou na okrajoch pritlačíme. Povrch koláča potrieme vajcom a poprepichujeme vidličkou. koláč posypeme mandľovými úlomkami, vložíme do rúry a upečieme. Rúru počas prvých 10 minút pečenia neotvárame, aby sa cesto pekne dvíhalo a lístkovalo. Ešte teplé rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou pokrájame na trojúholníky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach