Ríbezľová roláda – suroviny:
Na cesto: 4 vajcia, 120 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g hladkej múky, 1 balíček pudingu s čokoládovou príchuťou
Na náplň: 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vlažnej vody, 200 ml kefírového mlieka, 250 g čerstvých ríbezlí
Na ozdobenie: ½ balíčka polevy tmavej, 50 g čerstvých ríbezlí
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm), papier na pečenie
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť. Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha.
Mohlo by vás zaujímať
Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami.
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.