Rumový tart

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

K veľkonočným sviatkom a k príjemným stretnutiam v rodine či s priateľmi  patrí už tradične aj výnimočný dezert. Na bohato prestretý sviatočný stôl sme pre vás pripravili recept na rumový tart, ktorý si zamilujete a určite ho ocenia aj kúpači.

Suroviny na rumový tart:

200 g lineckého cesta, 150 g mletých orechov, 1 PL džemu , 0,5 dcl  Klasik Tuzemský Um, 200 g gaštanového pyré, 2 PL jemného tvarohu, 4 vajcia, 4 PL práškového cukru

Rumový tart

Postup:

Linecké cesto vyvaľkáme, preložíme do formy, prikryjeme alobalom, na ktorý nasypeme ryžu, aby sa nevydulo, a dáme na 15-20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. V miske pripravíme plnku zmiešaním 150 g mletých orechov, 1 polievkovej lyžice džemu a 0,5 dcl rumu. Na upečené cesto natrieme pripravenú plnku. Následne pripravíme druhú plnku z 200g gaštanového pyré a 2 polievkových lyžíc tvarohu a natrieme na orechovú vrstvu. Potom si pripravíme sneh.

Mohlo by vás zaujímať

Perníkové vajíčka

40 minútSuroviny na perníkové vajíčka: Na cesto: 1 balenie Perníka Dr.Oetker, 400 ml vody, 120 ml oleja (12 polievkových lyžíc), 4 zarovnané PL slivkového lekváru alebo… Čítaj ďaľej

Najprv oddelíme bielka od žĺtkov zo 4 vajíčok a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme 4,5 lyžice práškového cukru, aby vznikla pevná Pripravenú hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a postupne vytvárame na vrchu gaštanovej vrstvy ozdobné čiapočky. Zapečieme v trúbe na 15 minút na 150 stupňoch do zlatista.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach