Ružová bábovka s brusnicami   

Doba prípravy 80 minútEnergia: 190 kcal.Náročnosť

Ružová bábovka s brusnicami je dezert vhodný k popoludňajšej káve

Ružová bábovka s brusnicami – suroviny (vystačí na asi 16 porcií):

Na cesto: 3 vajcia, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 250 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, farba gélová potravinárska ružová, 2 zarovnané PL nasekaných sušených brusníc

Na ozdobenie: 2 zarovnané PL mandľových lupienkov, 1 balíček polevy v prášku s citrónovou príchuťou, 3 PL studeného mlieka, farba gélová potravinárska ružová

Ešte potrebujeme: formu na bábovku (Ø 23 cm), elektrický ručný šľaha

Ružová bábovka s brusnicami  

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni
do peny. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Druhú polovicu zafarbíme gélovou farbou a primiešame brusnice. Nalejeme do formy
a pomocou vidličky zapracujeme do svetlého cesta tak, aby sme vytvorili mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 50 minút
  • Elektrická rúra: 160 °C
  • Teplovzdušná rúra: 140 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2           

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.  Na ozdobenie na panvici opražíme mandle a necháme ich vychladnúť. Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale, zafarbíme gélovou farbou a nalejeme ju na bábovku. Ihneď posypeme mandľami a necháme stuhnúť.

Tip: Miesto brusníc môžeme použiť kandizované višne.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia795 kJ / 190 kcal1260 kJ / 301 kcal
Tuky6,79 g10,78 g
Sacharidy28,87 g45,83 g
Bielkoviny3,43 g5,45 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach