Sacherova torta na paličke

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Sacherova torta na paličke – suroviny:

Na 22 cake pops á 20 g, 90 g čokolády, 75 g zmäknutého masla, 75 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 vajcia (veľkosť M), 100 g múky, 25 g kukuričného škrobu, 1 štipka soli, 1 zarovnaná ČL prášku do pečiva, 5 PL šľahačkovej smotany, trochu rumu, 120 g marhuľového džemu, 200 g čokoládovej polevy, 22 paličiek na cake pops, maslo na vymastenie formy a papier na pečenie 

Postup:

Čokoládu roztopíme v teplom vodnom kúpeli. Maslo vyšľaháme s BIO cukrom kryštálovým a vanilkovým cukrom a zľahka primiešame roztopenú čokoládu. Pridáme vajcia a miešame dovtedy, kým nevznikne kompaktné cesto. Primiešame múku, kukuričný škrob, soľ a prášok do pečiva. Nakoniec zjemníme šľahačkou a rumom. Cesto vylejeme do okrúhlej alebo hranatej formy na pečenie a pečieme 45 minút pri teplote 175 °C. Či je cesto upečené zistíme tak, že doň pichneme ihlou. Ak ostane ihla čistá, cesto je hotové. 

Mohlo by vás zaujímať

Sacherova torta

60 minútSacherova torta a jej história Sacherová torta: Pôvodná viedenská čokoládová torta s marhuľovým džemom je jedným zo symbolov Viedne. Autorom receptu je Franz Sacher. Jeho syn… Čítaj ďaľej

Upečenú hmotu necháme vychladnúť, natrháme do misky a zmiešame s marhuľovým džemom. Niekoľko hodín necháme postáť v chladničke, aby sa chute spojili. Z hmoty potom vyformujeme guličky, ktoré opäť necháme 30 minút postáť v chladničke. Guľôčky potom napichneme na paličky a namočíme do čokoládovej polevy. Uložíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Sacherova torta na paličke je hotová.

Tip: predtým, ako paličku pichnete do guľôčky, nakrátko ju ponorte do čokoládovej polevy. Pops tak budú na paličke lepšie držať.     

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach