Slivkový koláč s mandľami

Doba prípravy 150 minútEnergia: 438 kcal.Náročnosť

Suroviny na slivkový koláč s mandľami (rozpočet na 1 plech):

30 g droždia, 80 g práškového cukru, ¼ l vlažného mlieka, 500 g hladkej múky, štipka soli, trochu citrónovej kôry, 125 g rozpusteného masla, 1,5 kg sliviek, 100 g sekaných mandlí, 150 g cukru

Postup:

Droždie rozpustíme v troche cukru s niekoľkými lyžičkami vlažného mlieka. Múku vsypeme do misy na miesenie, pridáme droždie, zvyšok mlieka, soľ, postrúhanú citrónovú kôru a maslo. Cesto opatrne miešame miesičom ručného mixéru. Miesime pri strednej rýchlosti, kým cesto nie je celkom hladké a prestane sa prichytávať na okrajoch misy. Prikryjeme a dáme na 20 minúť kysnúť. Slivky umyjeme, osušíme, odkôstkujeme.

Mohlo by vás zaujímať

Nekysnutý slivkový koláč

Nekysnutý slivkový koláč

45 minútSuroviny na nekysnutý slivkový koláč: 300 g chlebovej hladkej múky, 70 g práškového cukru, 1 čajová lyžička pomletej citrónovej kôry, 150 g masla, 3 polievkové… Čítaj ďaľej

Plech potrieme tukom. Cesto krátko miesime, položíme na plech, vyvaľkáme a pritlačíme okraje. Poobkladáme slivkami, dáme 20 minút dokysnúť, potom pečieme. Cukor zmiešame so sekanými mandľami a posypeme horúci koláč. Po vychladnutí pokrájame na kúsky.

1 porcia obsahuje: 1833 joulov (438 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach