Suroviny na smotanové ovocné kocky:
Cesto:
- 5 vajec,
- 150 g kryštálového cukru,
- 100 g hladkej múky, 2 – 3 lyžice kakaa;
Plnka:
- 300 ml pochúťkovej smotany,
- 100 g práškového cukru,
- postrúhaná kôra z 1 citróna,
- 1 balíček šľahačky v prášku,
- 150 ml mlieka,
- 1 želatínový stužovač,
- 100 ml vody,
- 700 g čerstvého bobuľového ovocia (ríbezle, maliny, čučoriedky, černice),
- 2 balíčky číreho tortového želé,
- 50 g cukru,
- 500 ml vody
Postup:
Vajcia s kryštálovým cukrom dôkladne vyšľaháme do peny. Postupne primiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech (30 x 40 cm), a dáme na 15 – 20 minút piecť do predhriatej rúry na 180°C. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Medzitým si pripravíme plnku:
Pochúťkovú smotanu vymiešame s cukrom citrónovou kôrou. Práškovú šľahačku s mliekom do tuha vyšľaháme a pridáme do smotanového základu. Nakoniec vmiešame želatínový stužovač, ktorý pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Smotanový krém vylejeme na pripravený vychladnutý korpus a dáme do chladničky minimálne na 1 hodinu stuhnúť. Na tuhú plnku rovnomerne vysypeme drobné ovocie a postupne ho zalejeme teplým tortovým želé. Dáme ešte raz dobre vychladiť a potom pokrájame na kocky