Smotanové ovocné kocky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

Cesto: 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 100 g hladkej múky, 2 – 3 lyžice kakaa;
Plnka: 300 ml pochúťkovej smotany, 100 g práškového cukru, postrúhaná kôra z 1  citróna,1 balíček šľahačky v prášku, 150 ml mlieka, 1 želatínový stužovač, 100 ml vody, 700 g čerstvého bobuľového ovocia (ríbezle, maliny, čučoriedky, černice), 2 balíčky číreho tortového želé, 50 g cukru, 500 ml vody

Smotanové ovocné kocky

Postup:

Vajcia s kryštálovým cukrom dôkladne vyšľaháme do peny. Postupne primiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech (30 x 40 cm), a dáme na 15 – 20 minút piecť do predhriatej rúry na 180°C. Upečený korpus  necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme plnku: Pochúťkovú smotanu vymiešame s cukrom citrónovou kôrou. Práškovú šľahačku s mliekom do tuha vyšľaháme a pridáme do smotanového základu. Nakoniec vmiešame  želatínový stužovač, ktorý pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Smotanový krém vylejeme na pripravený vychladnutý korpus a dáme do chladničky minimálne na 1 hodinu stuhnúť. Na tuhú plnku rovnomerne vysypeme drobné ovocie a postupne ho zalejeme teplým tortovým želé. Dáme ešte raz dobre vychladiť a potom pokrájame na kocky