Smotanové ovocné kocky

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na smotanové ovocné kocky:

Cesto:

Plnka:

  • 300 ml pochúťkovej smotany,
  • 100 g práškového cukru,
  • postrúhaná kôra z 1  citróna,
  • 1 balíček šľahačky v prášku,
  • 150 ml mlieka,
  • 1 želatínový stužovač,
  • 100 ml vody,
  • 700 g čerstvého bobuľového ovocia (ríbezle, maliny, čučoriedky, černice),
  • 2 balíčky číreho tortového želé,
  • 50 g cukru,
  • 500 ml vody

Postup:

Vajcia s kryštálovým cukrom dôkladne vyšľaháme do peny. Postupne primiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech (30 x 40 cm), a dáme na 15 – 20 minút piecť do predhriatej rúry na 180°C. Upečený korpus  necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Nepečený tvarohový rez s malinami

Nepečený tvarohový rez s malinami

Suroviny na nepečený tvarohový rez s malinami: 500 g masla300 g práškového cukru500 g roztierateľného tučného tvarohu500 g hrudkovitého tvarohu36 kakaových sušienok (cca 205 g)200 g … Čítaj ďaľej

Medzitým si pripravíme plnku:

Pochúťkovú smotanu vymiešame s cukrom citrónovou kôrou. Práškovú šľahačku s mliekom do tuha vyšľaháme a pridáme do smotanového základu. Nakoniec vmiešame  želatínový stužovač, ktorý pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Smotanový krém vylejeme na pripravený vychladnutý korpus a dáme do chladničky minimálne na 1 hodinu stuhnúť. Na tuhú plnku rovnomerne vysypeme drobné ovocie a postupne ho zalejeme teplým tortovým želé. Dáme ešte raz dobre vychladiť a potom pokrájame na kocky

Mohlo by vás zaujímať

Malinový cheesecake s mangom

Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou

Suroviny na Malinový cheesecake s mangom a bielou čokoládou: Korpus: 100 g maslových sušienok40 g strúhaného kokosu40 g masla Krém: 180 g bielej čokolády250 g … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach