Suroviny na snehové mokka pečivo so šľahačkou:
4 bielky, 100 g krupicového cukru, štipka soli, 1 lyžička instantnej kávy, 1 lyžička škrobovej múčky, 100 g práškového cukru, múka a tuk na plech, 150 g tmavej polevy, 2 lyžice kakaového likéru, ¼ l šľahačky
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Soľ, kávu, škrobovú múčku a práškový cukor preosejeme a postupne vmiešame do snehu. Pomocou zdobiaceho vrecúška nastriekame na vymastený plech 12 koliesok, vložíme do rúry a pri otvorených dvierkach rúry pomaly upečieme. Polevu nalámeme na kúsky a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť.
Mohlo by vás zaujímať
6 koliesok v nej namočíme a necháme ich na mriežke odkvapkať. 4 lyžice polevy rozmiešame s likérom, necháme vychladnúť. Krém zmiešame so šľahačkou, nastriekame na čokoládou obalené kolieska. Priklopíme kolieskami bez polevy.
1 porcia: 1814 kJ / 433 kcal