Špaldová bábovka

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny:

4 vajcia, 20 dkg trstinového alebo kokosového cukru, 1 dcl olivového alebo kokosového oleja, 1 dcl vody, 20 dkg špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 PL kakaa, orechy či hrozienka podľa chuti

Špaldová bábovka

Postup:

Vyšľaháme sneh z bielkov, do ktorého pridávame postupne cukor (aj vanilkový), žĺtky, vodu a olej. Nakoniec zľahka primiešame múku a prášok do pečiva. Formu na bábovku dobre vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do formy nalejeme ¾ cesta. Do zvyšku primiešame kakao a vlejeme do formy. Na záver prisypeme orechy či hrozienka podľa chuti. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 ̊̊ C cca na 40 minút. Po upečení vyklopíme ešte teplú bábovku na tácku a môžeme jemne posypať práškovým cukrom. Podávame s láskou. Dobrú chuť! 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach