Špaldová štrúdľa plnená tvarohom

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Špaldová štrúdľa plnená tvarohom – suroviny:

Cesto: 3 a 1/2 šálky špaldová hladká múka, ¾ šálky mlieka, 1 PL rozpustený kokosový olej, 2 ČL mletej škorice, 2 vajíčka

Plnka: 400 g jemný odtučnený tvaroh, 1/3 šálky hrozienka, 2 ČL bourbon vanilka, 1 vajíčko, 7-8 PL kokosový alebo trstinový cukor podľa chuti

Postup:

Cesto: V hlbšej mise si ručne metličkami rozšľaháme vajcia s kokosovým olejom. Následne pridáme mlieko a šľaháme znovu. Nakoniec pridáme múku s mletou škoricou a varechou jemne vymiešame cesto (nezľaknite sa, ak bude mierne drobivé). Cesto si vyberieme na pomúčenú dosku a hnetieme, pokým nevznikne nelepivé, hladké cesto (cca 3 minúty). Hotové cesto necháme odpočinúť aspoň na 30 minút pri izbovej teplote.

Mohlo by vás zaujímať

Čerešňová štrúdľa s mandľami

60 minútČerešňová štrúdľa s mandľami – suroviny: Cesto: 3 pláty štrúdľového cesta, 30 g roztopeného masla, 2 lyžice mandľových lupienkov, 1 lyžica práškového cukru Plnka: 30… Čítaj ďaľej

Plnka: Kým cesto oddychovalo, v miske si vymiešame tvaroh a vajce dohladka. Potom plnku osladíme cukrom (množstvo zvoľte podľa chuti) a dochutíme vanilkou.

Na pomúčenej doske si z cesta vyvaľkáme obdĺžnik (hrúbku cesta zvoľte podľa seba, najlepšie je cesto vyvaľkať na tenšie) a vrch cesta potrieme jemne rozpusteným kokosovým olejom. Potom na vrch rozotrieme tvarohovú plnku (nie moc až ku okrajom, inak pri rolovaní vytečie), ktorú posypeme vopred namočenými hrozienkami. Bočné kraje preložíme a zarolujeme do tvaru štrúdle. Hotovú štrúdľu premiestnime na plech (táto časť bude asi najťažšia), mierne ohneme do tvaru „U“ a vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 25-30 minút pri vopred rozohriatej rúre na 200 stupňov. Nakoniec vrch štrúdle môžete ešte posypať trstinovým alebo kokosovým cukrom. Pred krájaním necháme mierne vychladnúť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach