Špargľové koláčiky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na špargľové koláčiky:

2 lístkové cestá, 1/2 kg špargle, vajíčko, soľ, sezam

Špargľové koláčiky

Postup:

Lístkové cesto rozbalíme a nastriháme nožnicami na 2 cm pásiky Špargľu očistíme a umyjeme. Písiky lístkového cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a postupne natočíme na očistené špargle. Necháme voľnú iba špičku. Takto pripravené špargľové koláčiky poukladáme do zapekacej misy alebo pekáča, ktorý sme vopred vytreli kokosovým tukom. Jednotlivé koláčiky by sa nemali dotýkať. Na záver ich posypeme lupienkovou soľou, kúskami rozmarínu alebo napríklad tekvicovými jadierkami.

Mohlo by vás zaujímať

Zapečený toast s nivou a špargľou

Zapečený toast s nivou a špargľou

15 minútSuroviny na zapečený toast s nivou a špargľou: toastový chlieb, plátky šunky, čerstvá špargľa, syr niva, soľ, poľný šalát Postup: Špargľu očistíme škrabkou a na … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach