Srdiečka pre zamilovaných

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Suroviny:
Na cesto: 240 ml vody, 60 g masla, štipka soli, 1 PL cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 160 g hladkej múky, 4 vajcia
Na náplň: 100 g zmesi lesných plodov (mrazenej), 60 g práškového cukru, 250 g polotučného tvarohu, 250 g bieleho jogurtu, 250 ml smotany na šľahanie, 2 balíčky Smeta-fixu
Na posypanie: 1 zarovnaná PL práškového cukru
Ešte potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie, cukrárske vrecko s rezanou (Ø 1 cm) a hladkou trubičkou (Ø 1 cm)
Srdiečka pre zamilovanýchPostup:
Na prípravu cesta prevaríme v hrnci vodu, maslo, soľ, cukor a vanilínový cukor. Odstavíme zo sporáka, pridáme múku a vymiešame do hladkého cesta, ktoré sa nelepí na okraj hrnca. Vložíme do misy a do vychladnutého cesta zapracujeme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvoríme srdiečka (Ø asi 8 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.  Srdiečka necháme vychladnúť a pozdĺžne rozkrojíme. Na prípravu náplne prepasírujeme cez sitko rozmrazené lesné plody, pridáme práškový cukor, tvaroh, jogurt a premiešame. Smotanu na šľahanie ušľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do ovocnej zmesi. Náplňou naplníme cukrárske vrecko s hladkou trubičkou. Srdiečka naplníme a uložíme na 40 minút do chladničky. Pred podávaním jemne posypeme práškovým cukrom.

Elektrická rúra:
190°C
Teplovzdušná rúra:
170°C
Plynová rúra:
stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba odležania:
asi 40 minút
Vystačí na:  
asi 14 porcií

Prvých 15 minút rúru neotvárame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach