Suroviny na šťavnatý pšenový koláč:
½ šálky pšena, ½ šálky mandle bez šupky, 3 PL med, javorový sirup alebo agáve, 4 PL mandľovej múky, 1 ČL bourbon vanilka, 1 ČL škorice, 2 vajíčka, 2 banány, 1 jablko
Postup:
Pšeno prepláchneme a dáme variť na 15 minút (pšeno zalejte 1,5 násobok vody). Kým sa pšeno varí, banán si nakrájame na tenké kolieska a jablko nastrúhame nahrubo. V malej miske si rozšľaháme vajíčka spolu s vanilkou a mandle posekáme nahrubo. Keď je pšeno uvarené, scedíme ho a prepláchneme vodou.
Mohlo by vás zaujímať
Potom ho premiestnime do hlbokej misky spolu s banánom, jablkom, medom, vajíčkami, mandľami, zahustime múkou a premiešame. Zmes vylejeme do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) a dozdobíme plátkami mandlí. Pečieme 35-40 minút pri 200 stupňoch. Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť. Skladujeme v chladničke, vychladený pšenový koláč je ešte lepší.