Šťavnatý pšenový koláč

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na šťavnatý pšenový koláč:

½ šálky pšena, ½ šálky mandle bez šupky, 3 PL med, javorový sirup alebo agáve, 4 PL mandľovej múky, 1 ČL bourbon vanilka, 1 ČL škorice, 2 vajíčka, 2 banány, 1 jablko

https://www.shutterstock.com

Postup:

Pšeno prepláchneme a dáme variť na 15 minút (pšeno zalejte 1,5 násobok vody). Kým sa pšeno varí, banán si nakrájame na tenké kolieska a jablko nastrúhame nahrubo. V malej miske si rozšľaháme vajíčka spolu s vanilkou a mandle posekáme nahrubo. Keď je pšeno uvarené, scedíme ho a prepláchneme vodou.

Mohlo by vás zaujímať

Pšenový koláč s hrozienkami

50 minútSuroviny na pšenový koláč s hrozienkami: 2 hrnčeky pšena, 1 hrsť hrozienok, 1 hrsť ďatlí bez kôstok, 4ks jabĺk na náplň, 5 hrnčekov vody, 3… Čítaj ďaľej

Potom ho premiestnime do hlbokej misky spolu s banánom, jablkom, medom, vajíčkami, mandľami, zahustime múkou a premiešame. Zmes vylejeme do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) a dozdobíme plátkami mandlí. Pečieme 35-40 minút pri 200 stupňoch. Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť. Skladujeme v chladničke, vychladený pšenový koláč je ešte lepší.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach