Skvelý, rýchly jednoduchý koláč, kde netreba miesenie, šľahanie, kysnutie a pokojne do pečenia môžete zapojiť aj deti.
Suroviny na 6 porcií:
10 plných lyžíc hladkej múky, 7 plných lyžíc kryštálového cukru, štipka soli, 120 g masla, 300 g bobuľového ovocia – maliny, čučoriedky, černice
Postup:
Rúru predhrejeme na teplotu 170 stupňov, v miske zmiešame cukor, múku so štipkou soli. Ovocie rozdelíme do hrnčekov a zasypeme zmesou múky a cukru a dobre pretrasieme, aby sa zmes dostala medzi ovocie. Do každého hrnčeka dáme lyžičku masla a vložíme do rúry. Maslo sa rozpustí, zmieša sa so zmesou múky a cukru, cukor skaramelizuje a vytvorí chrumkavé cesto. Po 40-tich minútach a miernom vychladení zdobíme podľa vlastnej fantázie. Môže byť na vrchu šľahačka, kopček vanilkovej zmrzliny a podobne. Chutiť to bude fantasticky.