Superjednoduchý hrnčekový koláč

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Skvelý, rýchly jednoduchý koláč, kde netreba miesenie, šľahanie, kysnutie a pokojne do pečenia môžete zapojiť aj deti.

Suroviny na 6 porcií:

10 plných lyžíc hladkej múky, 7 plných lyžíc kryštálového cukru, štipka soli, 120 g masla, 300 g bobuľového ovocia – maliny, čučoriedky, černice

Superjednoduchý hrnčekový koláč

Postup:

Rúru predhrejeme na teplotu 170 stupňov, v miske zmiešame cukor,  múku so štipkou soli. Ovocie rozdelíme do hrnčekov a zasypeme zmesou múky a cukru a dobre pretrasieme, aby sa zmes dostala medzi ovocie. Do každého hrnčeka dáme lyžičku masla a vložíme do rúry. Maslo sa rozpustí, zmieša sa so zmesou múky a cukru, cukor skaramelizuje a vytvorí chrumkavé cesto. Po 40-tich minútach a miernom vychladení zdobíme podľa vlastnej fantázie. Môže byť na vrchu šľahačka, kopček vanilkovej zmrzliny a podobne. Chutiť to bude fantasticky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach