Suroviny na tapiokové cupcaky s chia tvarohom:
Cesto: 250 g tapiokovej múka, 100 g mandľovej múky, ½ prášku do pečiva, 3 vajcia, 100 g trstinového cukru, 125 g Hery, 10 nakrájaných liči (môžu byť aj konzervované)
Krém: 500 g polotučného tvarohu, 2 lyžice chia semienok, 3 lyžice lemon curd (citrónový krém) – prípadne marmeláda
Na dozdobenie: žlté alebo zelené kivi, čokoládové tyčinky
Postup:
Ak mandľovú múku nezoženiete v obchode, jednoducho si ju vyrobíte doma, stačí najemno zomlieť mandle. Premiešajte ju s tapiokovou múkou a práškom do pečiva. Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte rozpustenú Heru a premiešajte. Spojte suchú a tekutú časť dohromady a vypracujte cesto. Pridajte nakrájané liči. Ideálne sú z konzervy, pretože sú už vykostené. Navyše môžete do cesta pridať 50 ml šťavy z konzervy (nie je to ale nutné). Naplňte zmesou papierové košíčky a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C. Bude to trvať 25 -30 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Nechajte vychladnúť a ozdobte krémom. Tvaroh dajte do misky spolu s chia semienkami a lemon curd – citrónovým krémom. Ten kúpite v predajniach s pochúťkami z Anglicka alebo pripravíte doma podľa receptu, ktorý určite nájdete na internete. Miesto lemon curd môžete použiť i citrónovú alebo pomarančovú marmeládu. Vymiešajte ručne metličkou na hladký krém, ktorým vyzdobte košíčky. Krém ozdobte plátkami kivi a čokoládovými tyčinkami. Pre deti môžete z týchto surovín vyskladať motýliky. Tapiokové cupcaky s chia tvarohom sú hotové:-)