Tekvicová bábovka s lieskovými orechmi

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na tekvicovú bábovku s lieskovými orechmi:

300 g tekvicovej dužiny, 150 g lieskových orechov, 250 g mäkkého masla, 160 g cukru, 4 ks vajíčok, 300 g polohrubej múky, 1 čajovú lyžičku droždia, 2 čajové lyžičky škorice, 1 štipku soli

Tekvicová bábovka
Tekvicová bábovka s lieskovými orechmi

Postup:

Lieskové orechy vysušte a opražte. Tekvicovú dužinu nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte cukor a maslo do jemnej masy. Pridajte soľ, škoricu a vajíčka. Celú zmes vylejte do nádoby s múkou a pridajte droždie. Poriadne premiešajte. Cesto vložte do formy pri 180 stupňoch nechajte piecť minimálne 50-60 minút. Upečenú bábovku posypte posekanými lieskovými orechami. Môžete servírovať ku káve alebo zjesť iba tak…:-)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach