Tekvicový koláč s krokantom

Doba prípravy 100 minútNáročnosť

Suroviny na tekvicový koláč s krokantom:

Na tekvicovú náplň: 700 g očistenej tekvice Hokkaido, 4 PL vody, 100 g hnedého cukru, 1 vajce, 100 g čerstvého syra (napr. Lučina), 1 balíček Zlatého klasu (a 40 g)

Na cesto: 200 g hladkej múky, na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva, 50 g hnedého cukru, štipka soli, 50 g zmäknutého masla alebo margarínu, 100 g čerstvého syra (napr. Lučina)

Na vanilkovú náplň: balíček Creme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou, 300 ml mlieka

Na ozdobenie: 50 g hnedého cukru, 50 g tekvicových semiačok

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), ponorný mixér, elektrický ručný šľahač

Tekvicový koláč s krokantom

Postup:

Na prípravu tekvicovej náplne nakrájame tekvicu na kocky. Vložíme do hrnca, podlejeme vodou a za občasného miešania dusíme domäkka asi 15 minút. Tekvicu ponorným mixérom rozmixujeme, nalejeme do sitka, necháme odkvapkať a vychladnúť. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín a syr a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche z 2/3 cesta vyvaľkáme kruh. Nanesieme na dno vymastenej formy a pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicový koláč

Tekvicový koláč s perníkovým korením

60 minútSuroviny na tekvicový koláč s perníkovým korením: Na cesto: 230 g hladkej múky, 150 g masla, 20 g práškového cukru, 40-60 ml studenej vody, štipka… Čítaj ďaľej

Znížime teplotu pečenia o 20 °C. Korpus necháme vychladnúť. Zo zvyšku cesta vytvarujeme valček, ktorý rukou pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 2 cm. V mise vareškou zmiešame tekvicu s cukrom, vajcom, syrom a Zlatým klasom a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Vložíme do rúry a tekvicový koláč s krokantom dopečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra:180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Vystačí na: asi 12 porcií
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 15 + 45 minút

Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach