Tekvicový Quiche s gorgonzolou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na tekvicový Quiche s gorgonzolou:

500 g tekvice (bez jadierok a šupky), 450 g polohrubej, prípadne hladkej múky, 225 g masla, 1 viazaničku jarných cibuliek, 1 viazaničku petržlenu, 100 g údenej šunky, 350 g gorgonzoly, 1 sladkú smotanu, soľ, mleté korenie, kajanské korenie

Postup:

Cesto: V nádobe zmiešajte maslo a múku. Pridajte čajovú lyžičku cukru a cca 100 ml studenej vody. Všetko dobre premiešajte, tak aby nebolo vidno kúsky masla. Cesto zamieste do oválneho alebo guľatého tvarú, omotajte priesvitnou fóliou a vložte cca na 1 hodinu do chladničky.

Plnka: Tekvicu postrúhajte. Jarné cibuľky očistite a nakrájajte aj s vňaťou na tenké kolieska. Petržlen umyte a na drobno nakrájajte. Šunku nakrájajte na malé kocky, potreby odstráňte tuk.

Gongorzolu roztlačte vidličkou na kašu. Pridajte smotanu a vajíčka, podľa chuti okoreňte. Vznikne vám syrovým krém do ktorého pridáte tekvicu s jarnými cibuľkami, petržlen a na kocky nakrájanú šunku. Podľa chuti osoľte.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľový kiš

40 minútSuroviny na špargľový kiš: balík lístkového cesta, forma na pečenie torty a papier na pečenie, liter šľahačkovej smotany, 200 g syra (200 g cheddaru a… Čítaj ďaľej

Pozor: Gongorzola patrí medzi slané syry !

Pec nastavte na 200 stupňov, aby sa rozhorúčila. Cesto ešte raz premieste, rozvalkajte a vložte na plech. Na okrajoch cesto trošku povytiahnite. Na cesto vylejte zmes.

Pec stíšte na 180 stupňov a quiche nachajte piecť cca 40 minút, do zlatista. Nechajte vychladnúť a nakrájajte na malé kúsky.

Tekvicový quiche chutí vynikajúco so zeleninovým šalátom, alebo zemiakovou kašou. Môže sa podávať teplý, alebo studený – každému podľa chuti.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach