Tvarohovo-citrónová bábovka

Doba prípravy 50 minútEnergia: 251 kcal.Náročnosť

Tvarohovo-citrónová bábovka je rýchla a chutná bábovka s nádychom citrónovej príchute. Hodí sa ku káve, čaju, na raňajky alebo na desiatu pre deti.

Suroviny na Tvarohovo-citrónovú bábovku (vystačí asi na 16 porcií):

Na cesto:

  • 4 žĺtky,
  • 250 g cukru,
  • 250 g zmäknutého masla,
  • 2 balíčky Trstinového cukru citrónového,
  • 4 bielky,
  • 250 g polohrubej múky,
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva,
  • 250 g polotučného tvarohu

Okrem toho potrebujeme:

  • formu na bábovku (Ø 23 cm),
  • elektrický ručný šľahač
Tvarohovo-citrónová bábovka

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, maslom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, tvaroh a zľahka vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 170 °C
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 50 minút

Mohlo by vás zaujímať

Hrnčeková bábovka s kokosom

45 minútHrnčeková bábovka s kokosom-suroviny: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček kokosu, 1 hrnček cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1… Čítaj ďaľej

Tvarohovo-citrónová bábovka je hotová. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.

Tip:

Povrch bábovky môžeme pocukrovať práškovým cukrom alebo potrieť Polevou v prášku citrónovou.

Do cesta môžeme pridať kandizované ovocie, upiecť ho vo forme na srnčí chrbát a poliať Polevou vprášku čokoládovou a máme Biskupský chlebíček.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1369 kJ / 327 kcal1712 kJ / 409 kcal
Tuky21,56 g26,95 g
Sacharidy30,12 g37,65 g
Bielkoviny3,66 g4,58 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach