SPÄŤ
Koláče

Tvarohový koláč s višňami

Od: Henrieta Karabova 9.5.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

Na cesto: višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g), 250 g polotučného tvarohu, 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 300 g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
Na ozdobenie: 50 g rozpusteného masla, 25 g mandľových plátkov, 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker, 250 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou), 2 zarovnané PL cukru
Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

 Tvarohový koláč s višňami

Postup:

Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. Na cesto poukladáme kôpky višní. Voľné cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.Na prípravu cesta v mise vareškou vymiešame tvaroh s maslom alebo margarínom, cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche ešte dôkladne premiesime. Pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Tvarohový koláč s višňami necháme vychladnúť. Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou lyžice nanesieme na višne. Necháme stuhnúť.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

Tip:

Pre zvýraznenie vanilkovej vône koláča pridáme do cesta 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker.

womangalérie VŠETKY