Tvarohový koláč so slaninou

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Suroviny:

200 g prerastenej slaniny, 500 g jemného tvarohu, 1 polievková lyžica posekanej petržlenovej vňate, 1 polievková lyžica posekanej pažítky, 1 polievková lyžica posekanej zelerovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 3 vajíčka, 100 g mäkkého masla, 3 polievkové lyžice kukuričnej krupice, 1 polievková lyžica detskej krupice, ½ kypriaceho prášku

Tvarohový koláč so slaninou

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s maslom na biely krém. Po lyžiciach za stáleho miešania pridávame tvaroh s opečenou slaninkou, bylinky a popučený cesnak. Ručne vmiešame premiešanú krupicu s práškom so pečiva. Nakoniec vmiešame tuhý sneh. Masu vlejeme do formy na pečenie biskupského chlebíka, ktorú sme vyložili papierom na pečenie.

Pečieme pri 180°C asi 30 minút, potom prikryjeme a pečieme ešte 30 minút. Hneď vyklopíme a krájame. Podávame teplé s paradajkovo paprikovým šalátom a zemiakovou kašou.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach