Tvarohový krémeš

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na tvarohový krémeš:

22 dkg polohrubej múky, 10 dkg Korunného práškového cukru, 10 dkg masla, 1/2 prášku do pečiva, 1 celé vajce
1 žĺtok

Plnka: 75 dkg – 3 ks tučného tvarohu, 22 dkg Korunného práškového cukru, 3/4 l mlieka, 1,5 dcl oleja, 2 sáčky pudingu Zlatý klas, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 žĺtky, 1 celé vajce, čokoláda na zdobenie

Tvarohový krémeš

 

Postup:

Vypracujeme cesto a necháme ho stuhnúť v chladničke. Na vymastený plech s vyšším okrajom ho uložíme. Potom vylejeme vymixovanú tvarohovú plnku. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 1/2 hodiny, potom vyberieme plech a na vrch dáme sneh so 4 bielkov vyšľahaných so 4 PL Korunného kryštálového cukru a sušíme ešte 10 minút. Za tepla nastrúhať čokoládu. Krájať až po vychladnutí.

 

Monika Dérová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach